Dobrošli na turistički portal: TuristickeDestinacije.com!

Turističke DestinacijeTuristicke DestinacijeReč, dve: Malinska

Samo mesto Malinska se nalazi na zapadnoj obali ostrva Krk. Medjutim, brojna naselja koja se protežu i sa jedne i sa druge strane Malinske gotovo da čine Malinsku rivjeru.
Za Malinsku kao turističku atrakciju, najsnažnije se čulo nakon posete Austrougarskog princa Rudolfa daleke 1885 godine. Nakonj njegove posete, u Bečkim novinama je osvanuo članak u kome, između ostalog se o Malinskoj govori kao o biseru kvarnerskih ostrva.
Nimalo nije slučajan porast interesovanja za Malinsku i njenu okolinu. Jednostavno ovo turističko mesto može da pruži sve što je potrebno jednom turisti: mir, odmor, rekreaciju, veoma ukusnu medireransku kuhinju, zabavu. Kada svemu ovome dodamo i zdravstveni aspekt vazdušnih struja, jasno je da Malinska ima nešto što veliki broj turističkih mesta nema.
O samoj obali netreba trošiti puno  reči jer ovde pričamo o Hrvatskom primorju! Superlativi bi bili korišćeni u neukusnoj velikoj meri ali svakako treba istaći da je more veoma mirno, da ima malo vetra jer se cela Malinska oblas nalazi u zavetrini. Puno hlada na obali, kristalno čisto  more i više od toga ne treba!

 

© esan. All Rights Reserved.