Dobrošli na turistički portal: TuristickeDestinacije.com!

Turističke DestinacijeTuristicke DestinacijeReč, dve: Poreč

Poreč je „višestruki prvak hrvatskog turizma“, grad s najvećim brojem priznanja i nagrada, ali i grad iznimno bogate kulturno-povijesne baštine.
Smješten na zapadnoj obali Istre i sa okolicom broji 17.460 stanovnika. Porečka je obala razvedena na 37 km, od doline rijeke Mirne na sjeveru do dubokog Limskog kanala na jugu. Turistički centri Poreča su Lanterna, Červar-Porat, Ulika, Materada, Špadići, Brulo, Plava Laguna, Zelena Laguna i Bijela Uvala.

Brojni otočići te čiste i uređene plaže zaštitni su znak Poreča, od kojih se čak na 21 viori Plava zastava, međunarodni ekološki certifikat programa zaštite okoliša mora i priobalja.

Široki raspon smještajnih kapaciteta i kulturnih događaja čini Poreč destinacijom, čija je ponuda prilagođena svakom gostu. Poreč ima i svoju sportsku i zabavnu stranu. Poznat je kao omiljena lokacija za pripreme vrhunskih sportaša i rekreativaca, ali i kao mjesto u kojem se možete dobro zabaviti u ljetnim barovima i klubovima.

Poreč i njegova okolica obiluju vrhunskim restoranima. Uz morske specijalitete pripremljene od netom ulovljene svježe ribe, restorani će ponuditi i specijalitete istarske kontinentalne kuhinje, a sve to najbolje je popratiti bijelom Malvazijom ili crvenim Merlotom, odnosno Teranom, redom proizvodima ovog dijela obale.

Poreč je idealano polazište i za izlete u okolicu: Umag, Novigrad, Vrsar, Rovinj, Pulu, Nacionalni park Brijune, unutrašnjost Istre sa mnogobrojnim seoskim gospodarstva u istarskim selima, za posjet vinskim cestama, cestama maslinovog ulja ili pak biciklističkim stazama.

Poreč je grad koji će Vaš odmor učiniti odmorom za pamćene. Grad je bogat kulturnim, zabavnim, sportskim ali i brojnim drugim turističkim sadržajima.

Izvor: porec24.com
 

© esan. All Rights Reserved.