Dobrošli na turistički portal: TuristickeDestinacije.com!

Turističke DestinacijeTuristicke DestinacijeDestinacija Stara planina, Srbija

Hoteli (0)

Smeštaj (1)

Hosteli (0)

Restorani (0)

Rent A Car (0)

Reč, dve: Stara planina

Stara planina je najveća i najlepša planina u istočnoj Srbiji. Najviši vrh je Midžor (2.169 metara). Prirodne karakteristike Stare planine pogodne su za razvoj zimskih sportova: planinarenje, letenje zmajem i paraglajderom, ribolov, sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja, gljiva i dr.
Babin zub je jedan od vrhova Stare planine i nalazi se na 1.780 metara nadmorske visine.

 Po ovom vrhu je dobio naziv i hotel u čijoj blizini su ski staze pogodne za rekreativno skijanje i sankanje i bebi-lift, dužine 250 metara. Šume bogate životinjskim svetom omogućavaju bavljenje lovnim turizmom, a u toku leta može se uživati u šetnji, paraglajdingu, vožnji biciklom, trčanju i dr. Prostori Stare planine su ekološki čisti i zdravi bez aerozagađenja. Kao strogi rezervati prirode proglašeni su Babin zub, Draganište i Golema reka, a vodopad Bigrenog potoka ima status hidrološkog spomenika prirode. Veliki raspon nadmorske visine odredio je razvoj i opstanak retkim vrstama biljaka. Bogatstvo flore ogleda se i u bogatstvu lekovitog bilja. Područje Stare planine, karakteriše se prisustvom 26 vrsta riba i 203 vrsta ptica, tako da se Stara planina nameće kao jedan od najvećih evropskih centara ornitofaunističke specijske i genetičke raznovrsnosti planina.

Planirano je da se na Staroj planini izgradi veliki Turistički centar „Babin zub“, sa alpskim skijalištima kapaciteta 14.000 skijaša, 40 km žičara, 100 km ski staza i smeštajnim kapacitetom od preko 8.000 ležaja.

   

 

© esan. All Rights Reserved.