Dobrošli na turistički portal: TuristickeDestinacije.com!

Turističke DestinacijeTuristicke DestinacijeReč, dve: Kuşadası

Kušadasi, jedano od Turskih glavnih turističkih mesta. Nudi izvrsno okruženje za nezaboravan odmor. Smešten na zapadnoj obali Turske - 90 km južno od Kušadasi, slovi kao jedan od najatraktivnijih delova Egejskog mora. To je u neposrednoj blizini važnih istorijskih lokaliteta, uključujući Efezu, Didyma i Priene i Miletos.

   Kušadasi ima tipičnu sredozemnu klimu s vrućim ljetima i blagim zimama te samim tim pruža dugu turističku sezonu. Grad je okupan u suncu sa 300 dana u godini. Prosečne temperature vazduha i vode za Kušadasi su daleko iznad bilo kojeg dela severne Europe, poput Velike Britanije ili Njemačke.

   Brojne praškaste peščane plaže sa toplim i čistim morem, pružaju miran ugođaj, te veliki izbor vodenih objekata i plaža. Jedrenje na dasci, skijanje na vodi, jedrenje, odbojka na pesku, samo su neki izbor za ljubitelje aktivnog života. Nakon sunčanja i odmora tokom dana, grad čeka divan zalazak sunca.  U brojnim kafićimi ili restoranima veliko uživanje prestavlja i gledanje dolaske, odlaske jahti i brodova s ​​ideallic panoramskim pogledom na zalazak sunca, uz aperitiv pre večere. Restorani, koji služe niz svežih morskih plodova i riba i drugih Egejskih specijaliteta, nude ukusni obrok u Kušadasi. Ples i zabava po barovima ili diskotekama do zore... sve ovo možete naći kao ponudu u Kušadasi.
  
Stanovnika Kusadasi je oko 50.000, koji se sastoji 99 posto Turaka, brzo se povećava s početkom turističke sezone. Grad se ubrzaano razvija od 1970 godine kada je uveden turizam kao privredna grana u ovaj, do tada ribarski gradić.

   Kušadasi Setur Marina je jedan od najvećih i najbolje opremljenih marina u Turskoj s kapacitetom od 629 jahti i float i na obali, posete je između 2500-3000 brodova svake godine. Marina se nalazi na geografskoj širini od 37 52 '20'' N i na dužini od 27 15' 46'' E. Custom servis i sigurnost su neke od 24 sata usluga u marini.
Osim velikih istorijskih lepota oko Kušadasi, Grad je također čuva izvrsne primere turske i turske džamije, koje se nalaze u samom centru. "Tvrđava džamija", izgrađen od strane vezira Mehmet Okuz paše u 17. veku je impresivna i monumentalna džamija u Kušadasi. Izgrađen na površini od 1800m2, džamija ima kapacitet od 550 osoba. Glavni deo džamije je kvadratnog oblika planiran i pokriven velikom olovnom kupolom koju podupiru 12 lukova. Unutarnji deo kupole je ukrašen geometrijskim dizajnom i biljnih motiva. Ulazna vrata ilustrira najbolje stolarije od osmanskog carstva, ukrašen sedefom. Između su 16 vitraža, ulja na platnu ukrašene stilskih stupaca.
"Hanim džamija" sagrađena je 1658 u ime Haji Hatice Hatun, ali je uništena u 1922. Džamija je obnovljena od strane stanovnika Kušadasi između godina 1951-57. Temeljni zidovi munare pripadaju prvobitne gradnje. Jednostavno uređena džamija je okružena olovnim kupolama. "

"Haji Ibrahim Džamija" je još jedan primer različitog 17. veka u stilu osmanske arhitekture. Drveni strop pravougaonog oblika planiranog džamija je pokrivena crepom.

"Turkmenistanski džamija" i "Camiatik džamija" su druge znamenitosti smeštene u središtu Kušadasi, u različitim okruzima.

 

© esan. All Rights Reserved.